``` Overslaan naar hoofdinhoud

Mijn naam is Nils. In het dagelijks leven ben ik de trotse community- en eventmanager bij Velodome. Maar daarbuiten heb ik nog een andere missie. Op 9 februari vind je me niet terug op kantoor. Nee, dan sta ik aan de start van de Atlas Mountain Race of kortweg AMR. Dit is een episch avontuur dat me over 1300 kilometer en 21200 hoogtemeters in Marokko zal voeren.

De Atlas Mountain Race is een unsupported ultra-distance race met start in het magische Marrakech. De race gaat over het Anti-Atlas gebergte en finisht in het visserstadje Essaouira. Het tempo en de rustpauzes – kort of lang – bepaal je zelf, maar weet dat de klok onverbiddelijk verdertikt. Er is geen prijzengeld. Maar dit onvergetelijk fietsavontuur in een adembenemend landschap, daar doe je het voor! 

De route is bezaaid met grind, single- en double tracks en gaat vaak over oude, vervallen koloniale paden. Weinig asfalt, veel uitdagingen. Soms moet je zelfs hiken over onberijdbare stukken, en bevoorradingspunten liggen op grote afstand van elkaar. Ja, dit wordt een avontuur als geen ander, waar hoogtes en laagtes elkaar afwisselen, met vaak een gevecht op de fiets tegen jezelf.

De kiem voor dit avontuur lag voor mij in afgelopen zomer, maar niet zoals je zou verwachten. Er werd toen bij mij uitgezaaide teelbalkanker vastgesteld. Na een intensieve chemotherapie van 9 weken was ik toe aan een reset. Een sportieve uitdaging als een soort dikke streep onder deze moeilijke periode. Nu, 6 maanden later, is het zover. 

De voorbereiding voor de Atlas Mountain Race was er één met pieken en dalen, zeker tijdens de wintermaanden. De weg naar Marrakech was kort en we zullen zien of mijn conditie voldoende op peil is. Maar ik ben dankbaar dat ik weer op de fiets zit en het geeft me kracht om door te zetten. Vrijdag in Marrakech sta ik aan de start, enorm gemotiveerd maar met een klein hartje.

Orbea Oiz M LTD

Wat betreft de bike, heb ik gekozen voor de nieuwe Orbea Oiz M LTD, aangepast met vaste zadelpen van Stromer en custom cockpitconfiguratie voor comfort met Ergon GS3 inner bar ends en een Profile Design TT stuur. Met naafdynamo in het voorwiel en een Garmin 1040 Plus Solar kan ik op alle autonomie rekenen zonder teveel oplaadpauzes.

Daarnaast kan ik vertrouwen op de techniciteit van de PEdALED-fietskleding die werd ontwikkeld na uitvoerige tests in vergelijkbare omstandigheden. PEdALED combineert draagcomfort en bescherming tegen de meeste extreme weersomstandigheden tot in de perfectie. De vele ritten bij temperaturen van +30° tot 0° en minder, hebben me geholpen om de juiste uitrusting te selecteren. De fietsschoenen zijn van Fizik x PEdALED Ergolace Gore-Tex.

Ik wil deze eeste blog eindigen met een dikke merci aan het team van Velodome. Ze hebben me gesteund om tot op dit punt te geraken, zeker op de fysiek moeilijk momenten.

Ik ga nu verder inpakken. Volg mijn avontuur vanaf 9 februari om 18.00 uur via de sociale kanalen van Velodome en op de volgende links:

× Let's talk! Verkrijgbaar bij 10:00 naar 18:00 Beschikbaar op SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday